פלפלים ממולאים בסגנון ישראלי

מאת אתר תיבול

להיוולד לאימא ממוצא הונגרי ולאבא ממוצא טורקי, זה נפלא בדרך כלל. כור ההיתוך במלוא הדרו. חונכתי על ברכי חכמת המערב ועל רזי חוכמת המזרח ואני בטוחה שיצאתי נשכרת מהפיוז'ן המעניין הזה. ואכן הייתה לנו הרמוניה בבית, הייתה לי ילדות יפה עם שפע של זיכרונות נעימים, לפחות עד שהתחילה בבית שיחה על פלפלים ממולאים. אימא תמיד רצתה להכין פלפלים ממולאים בסגנון ההונגרי הידוע, כפי שסבתא שלי נהגה להכין. אבל אבא מצידו התלונן שהפלפלים הממולאים של אימא לא דומים לפלפלים שסבתו ואימו נהגו להכין בטורקיה.

אם קוראים את ההיסטוריה מבינים עד כמה הויכוח הזה מוזר, אולי אפילו מגוחך. מדוע? כי היו אלו הטורקים שהביאו את הפלפלים הממולאים אל המטבח ההונגרי, בזמן שלטון האימפריה הטורקית במאות ה-16 וה-17. בלי האימפריה העות'מאנית ההונגרים בכלל לא היו מכירים את המאכל והוא בטח לא היה הופך לאחת המנות המזוהות ביותר עם הונגריה.

תבינו, מאז שהטורקים הביאו את הפלפלים הממולאים ההונגרים החלו למלא כל דבר; תפוחי אדמה, כרוב, עלי גפן ומה לא. אז האם יש הבדל כל כך גדול בין שני הסגנונות? אולי. מה שאני יודעת זה שבגיל מאוד קטן החלטתי שאני לא נכנסת לוויכוח הזה בין ההורים שלי. כי זה תמיד נשמע לי כמו המקבילה לשאלה המכשילה "את מי את אוהבת יותר, את אבא או את אימא?" – וכידוע לכל ילד בן יומו זו שאלה שאסור לענות עליה ומוטב שתישאר פתוחה, למען שלום המשפחה.

כשאני מחליטה להכין פלפלים ממולאים לבני משפחתי אני לוקחת את מה שאני אוהבת משני המטבחים ומערבבת את זה עם הטעמים הנפלאים של המטבח הישראלי. כי מה זה חשוב אם הסגנון הוא טורקי או הונגרי, אני צברית וישראלית, והמטבח הישראלי הוא הכי הכי.

הנה כאן בהמשך תמצאו את המתכון שאני משתמשת בו להכנת פלפלים ממולאים ישראליים. ממליצה בחום לנסות אותו. הוא ממש קל להכנה, מהיר וטעים בטירוף.

פלפלים ממולאים באורז ובשר טחון בסגנון ישראלי / סוגת

*מתאים ל-8 מנות

הרכיבים הדרושים:

8 יחידות פלפלים בשלל צבעים – כתום, ירוק, אדום, צהוב.

1 בצל – לקצוץ

כוס אורז מיקס קלאסי – לגיוון סוגי אורז

1 גזר – לגרד במגרדת

250 גרם בשר טחון – בקר

3 כפות פטרוזיליה

1 עגבנייה – לגרד במגרדת

כפית פפריקה

קורט שמן לטיגון

מלח

פלפל שחור טחון

 

עבור הרוטב:

 

שן שום – לקצוץ דק

קופסת רסק עגבניות

מלח

פלפל שחור

קורט סוכר

ההכנה:

  • במחבת עם מעט שמן טגנו את הבצל וגזר עד אשר הם מזהיבים.
  • הוסיפו למחבת גם את מיקס האורז וערבבו היטב עד שכל גרגרי האורז מצופים בשמן.
  • הוסיפו למחברת גם את הבשר והמשיכו לטגן למשך כ-5 דקות נוספות כשבמהלך הערבוב הפרידו עם מגזל את הבשר לכדי פירורים.
  • הוסיפו את העגבנייה, התבלינים והפטרוזיליה, ערבבו והסירו מן האש.
  • בינתיים בשלו את בסיר רחב את רכיבי הרוטב עם כוס מים. הקפידו לכסות את הסיר ובשלו למשך כ-10 דקות.
  • מילוי הפלפלים: מלאו את הפלפלים בתוכן, שימו לב שאתם ממלאים עד שלושת רבעי הגובה של כל פלפל, כי צריך להשאיר לאורז מקום להתנפח.
  • בסיר רחב סדרו את הפלפלים עם המכסה שלהם.
  • הרתיחו, ובשלו אותם במשך שעה לפחות על אש נמוכה יותר. מדי פעם צקו רוטב על מלית הפלפלים.
  • כאשר האורז רך אך לא רך מדי, אפשר להסיר מהאש.
  • הגישו.

שיהיה בתאבון.

(Visited 82 times, 1 visits today)
Thanks! You've already liked this
No comments